home
cursussen
workshops
schrijfcoaching
schrijfoefening
wie, wat en waar
links


CONTACT:

KIJKEN:
www.margreetschouwenaar.nl

Inlichtingen / mailen:
info@margreetschouwenaar.nl

telefoon: 072-5332418

 

 

Schrijven is de poging de geuren van de herfst te schilderen, de kleuren van de winter
te vangen en de liefde van het voorjaar gestalte te geven.

Margreet Schouwenaar


De cursussen, workshops en coaching worden gegeven door Margreet Schouwenaar. Zij werkt niet alleen als docente pedagogiek, maar is ook actief als cursusbegeleidster en schrijfster. Zij heeft zeven dichtbundels op haar naam staan, allen uitgegeven door Uitgeverij Querido, en drie kinderboeken. In maart 2009 verscheen haar derde kinderboek Stinkertje Stout bij Uitgeverij Sjaloom.


Als je iemand vraagt naar de zin van het leven,
vertelt hij je zijn levensverhaal.

György Konrád


De cursussen en workshops worden in Alkmaar, Heiloo en Bergen (NH) gegeven, maar kunnen ook op locatie en/of aanvraag plaatsvinden. Een maal per maand verzorgt Margreet Schouwenaar een Nieuwsbrief met tips, wedstrijden, schrijfopdrachten, werk van cursisten en een agenda.

Wil je een Nieuwsbrief ontvangen?
Stuur dan een e-mail naar info@margreetschouwenaar.nl

Margreet Schouwenaar geeft op verzoek ook lezingen, en leest voor uit eigen werk.

Voor boekingen: Stichting School en Samenleving
Huddestraat 7, 1018 HB Amsterdam
Tel.no.: (020) 6 23 49 23


Het is de herinnering die van een mens een eenheid maakt

Paul Valéry

 

Woordenregen
1 jaar schrijven

Margreet Schouwenaar
A5, 224 pagina's
geïllustreerd

ISBN: 9789077498919
NUR: 624
Prijs: € 19,50

Wie schrijft kan toveren, kan het laten regenen op papier en heeft geen paraplu nodig. Wie schrijft kan de wind laten ruisen door de bomen, kan de lezer laten huiveren, kan het haardvuur laten knappen. Wie schrijft schept leven. Maar hoe doe je dat nu? Hoe geef je tekst levensadem, hoe laat je woorden stromen, voer je de lezer mee in een wereld die alleen op papier bestaat?

In het werk van Rembrandt spelen handen vaak een belangrijke rol bij het verhaal dat hij wil vertellen. Zo zijn de handen van het Joodse bruidje een symbool van liefde en verbinding. Rembrandt maakte veel voorstudies van handen voor hij het verhaal in de handen van het Joodse bruidje kon schilderen. Wie schrijft maakt ook voorstudies. De pen danst over het papier, wordt rauw gekauwd tijdens het broeden en ligt altijd binnen handbereik. Zo ontstaan de ervaring, de kennis, het inzicht en het plezier waarmee het verhaal kan worden verteld.

Met het boek Woordenregen kun je een heel jaar voorstudies maken. Elke week heeft zijn eigen thema en concrete schrijfoefeningen, die een rijke bron van inspiratie vormen. De oefeningen laten je spelen, ploeteren, schrappen en schuren. Door iedere week en misschien wel elke dag te schrijven ontstaat ruimte om ervaring op te doen en inzicht te verwerven.

Het boek is te bestellen bij www.A3boeken.nl of www.bol.com. of te vinden in de boekhandel.