home
cursussen
workshops
schrijfcoaching
schrijfoefening
wie, wat en waar
links


CONTACT:

KIJKEN:
www.margreetschouwenaar.nl

Inlichtingen / mailen:
info@margreetschouwenaar.nl

telefoon: 072-5332418

 


De echte ontdekker is niet degene die nieuwe landen vindt, maar degene die met nieuwe ogen kijkt.

Marcel ProustWorkshops:

  • Herinneringsboek Schrijven
  • Verhalen die er toe doen

De workshop Herinneringsboek Schrijven biedt de gelegenheid je eigen boek open te slaan en op een speelse en associatieve manier terug te bladeren in jezelf. Je leert luisteren naar wat je geest allemaal biedt aan beelden en herinneringen. Een enkele gedachteflits wordt een verhaal, een geur een beschreven herinnering. Samen vormen deze verzamelde teksten het uitgangspunt voor een uniek herinneringsboek dat zich laat bijhouden als een dagboek.

In deze workshop ga je schrijvend op zoek in jezelf naar de schatkist die vol zit met ontelbare kleine herinneringen en ervaringen, dikwijls verbrokkeld in schitterende details die jouw voorraad, overvloed, rijkdom en tegoed uitmaken.

De workshop wordt een maal per maand gegeven van tien uur ‘s ochtends tot vier uur ’s middags. Elke deelnemer ontvangt cursusmateriaal. Koffie, thee en soep zijn bij de prijs inbegrepen. Er dienen zich tenminste 8 deelnemers op te geven.
Kosten: 65 euroEen vrouw die heel is, één met zichzelf
probeert niet te behagen of
aardig gevonden te worden of
goedkeuring te verkrijgen,
zelfs niet haar eigen goedkeuring .. ..
maar alles wat ze doet is oprecht

Esther HardingDe workshop Verhalen die er toe doen leert je luisteren naar je innerlijke rijkdom aan betekenisvolle verhalen. Aan de hand van gerichte opdrachten ga je op zoek naar de verhalen die je koestert, verhalen die je inzicht hebben gegeven, verhalen die je door wilt geven, verhalen die je wilt bewaren voor jezelf en/of anderen. Om dat te kunnen doen is aandacht en stilte nodig, tijd voor jezelf, meer nog dan schrijftalent. Door de verhalen te beschrijven die er toe gedaan hebben in je leven verbind je je met je persoonlijke geschiedenis en kracht.

In deze tweedaagse workshop wordt gebruik gemaakt van inspirerende schrijfopdrachten, maar ook van andere werkvormen zoals inspiratiekaarten, foto’s, citaten, en soms zelfs van lapjes stof of plattegronden. In totaal schrijf je zeven verhalen die je hart je ingeeft. Een onderdeel van de workshop is de aandacht voor het bewaren van deze verhalen. Maak je een verhalendoosje, een mooi schrijfschrift, een envelopboekje?


De workshop wordt zes maal per jaar gegeven op twee achtereenvolgende vrijdagen van tien uur ’s ochtends tot vier uur ’s middags. Elke deelnemer ontvangt cursusmateriaal. Koffie,thee en soep zijn bij de prijs inbegrepen. Er dienen zich tenminste 8 deelnemers op te geven.

Kosten:139 euro